Wilma - min ögonsten!

Alla inlägg under mars 2009

Av Jessica Sjödin - 14 mars 2009 19:48

Hallo hallo!


Igår kväll hade som sagt jag och min prinsessa en myskväll utan pappa, det gick faktiskt bra men hon ville inte direkt somna, tror att hon gav upp vid tio....och strax därefter kom morfar med kollega och hälsade på en snabbis, typiskt! Fick iaf sällskap ett tag, det var roligt. I natt vaknade hon två gånger om jag inte minns fel då hon åt, jag fattar inte varför hon börjat med det bara så där....kanske är det en liten tillväxt period (peppar peppar) för hon vaknar ju iaf mellan halv sju och halv åtta.


Hon har blivit bättre på att äta, smackar och har sig...så söt. Tänkte att hon skulle få sova ute en sväng på fm, hon brukar ju bara sova ca en timma men i dag överaskade hon. Låg säkert och sov minst en och en halv timma, skönt! På em fick man lite egentid, vad gjorde man då....jo for på mittuniversitetets bibliotek och letade artiklar till uppsatsen, roligt - inte! Sedan for jag på mitt jobb och tog ut de och surrade lite med två av mina arbetskamrater. Fick se bilder på sonen till en av dem när han åkte bob nerför piiiiiiiiiip, fort gick det. Duktig var han också, hade hjälm på sig.


Sedan har gumman ätit gröt och då menar jag ÄTIT gröt. Det var gröt på allt inkl hennes mamma så efteråt tog vi en dusch innan pyamasen åkte på. Vid tjugo över sju åt hon och sedan somna hon, fatta innan halv åtta. Vilken tjej! För ett tag sedan hade hon ju krångel med magen, gjorde ju inte number two på över två veckor! Nu har det inte kommit något sedan i tisdags! Den här gången känns det viktigt att det händer något snart då vi börjat med smak portioner....därav köpte jag katrinplommon pure när jag handlade och blandande lite med gröten så nu håller vi tummarna!!!!!!!


Nä nu ska jag svida om och troligen åka till en kompis. Wilma och hennes pappa ligger i sovrummet och sover så jag har rätt så tråkigt....och melodifestivalen börjar ju nu....


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 13 mars 2009 21:29

Hallo hallo!


Idag skulle min sambo till  Strömsund så vi tog och hängde med. Passade på att åka och hälsa på en kompis och hennes små prinsar, vi kan säga att det var ett braaa tag sedan sist jag var där. Gu va skönt det är med bra vänner, då kan man surra och allt och ingenting utan att det känns konstigt eller länge sedan man sågs. Den minsta prinsen är någon månad äldre än gumman och han for som en vilde i en lära gå stol, såg hur gött ut som helst - en sådan ska vi köpa! Gumman fick provsitta, såg ut att tycka om det, a lot!! Förutom den lilla har hon två äldre också, vilka charmtroll!!!! Nä det var som sagt väldigt roligt och jag hade hur trevligt som helst. I kväll har det bara varit jag och gumman hemma, mannen i huset/lgh skulle spela hockey i kväll och sedan äta ute med grabbsen. Vi har haft det väldigt mysigt och gröten den gick som smöre, hon såg rätt så rolig ut efter grötintaget - det var gröt i hela ansiktet,även i håret och det var visst mammas fel :) Hon har precis somnat men varit trött läääänge, börjat bli svårare att lägga på kvällen - hoppas det är övergående, vi håller tummarna för det!!!!


Nä nu ska jag borra ner mig i soffan med en kopp kaffe, mys! Hittade den här gamla bilden, hon var nog bara någon vecka här om ens det, lika gullig dock :)


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 12 mars 2009 23:13

Hallo hallo!


Idag har vi haft besök av en kompis och hennes tös, så roligt! För första gången såg jag hur glad gumman va när hon fick vara nära sin kompis, såg ut som hon ville ta tag i henne - så söt! Vi smaskade kladdkaka, surrade och lekte lite med charmtrollen. Innan de kom skulle jag snabbt iväg på affären och köpa ägg då jag till min förskräckelse upptäckte att de jag hade gått ut.....typiskt när man skulle baka och allt. Gumman ville absolut inte gå på affären, hon skrek från det jag la ner henne i vagnen tills vi skulle gå ut från affären.....att hon orkade och jag fick värsta dåliga samvetet. Tur då att besöket befann sig hos oss när vi kom hem så gumman kom på andra tankar direkt :) .....hon vaknade förståss så fort vi kom innanför dörren.


När palsternackan skulle fixas i dag så använde jag stavmixern, tänkte att då vill hon nog ha det.....trodde jag ja - hulkade och grimaserade som vanligt. Tog då upp henne i knät och vips gick det bättre, var det så lite som behövdes göra! Hon åt upp allt.........min prinsessa. Gröten som hon fick till kvällen den tycker hon om, gapar stort!


Nä nu vaknade gumman....


Ha de så gött!

Av Jessica Sjödin - 11 mars 2009 22:40

Hallo hallo!


Idag har vi träffat en kompis som jag inte träffat på jäääätte länge. Vi var ute och gick en sväng i det fina vädret och avnjöt en god lunch på jamtli. Gumman somnade när vi gick iväg och vaknade så fort vi kom in på jamtli :). Har så svårt att sitta hos andra människor och ska stå hela tiden. Sedan slår det aldrig fel. Blir så arg när kläderna ska på och sedan stoppas ner i vagnen, tycker inte om det........ Somnade åter när vi gick hem och vaknade efter bara ca tio minuter från det att vi kom hem.


I kväll har jag haft mitt första träningspass på jobbet sedan i våras, gud va skönt det var. Var vääääldigt nervös innan och tid till att fixa till passet och träna inför det fanns inte i samma utsträckning som jag trott....Mycket är inte som jag trodde innan, tiden räcker inte till allt hihi, men huvudsaken är att jag hinner med gumman i första hand och det gör det. Trots lite förberedelser så gick det grymt bra! (om jag själv får säga).  Medans jag var borta mös Wilma med sin pappa. Naturligtvis hade jag glömt, eller inte direkt glömt utan tagit fel på dag, halv åtta i kväll kom en ny försäkringskille och pratade för deras barnförsäkring så det var bara att skynda sig hem då mitt pass slutade just halv åtta. Gumman var med och lyssnade och lämnade kommentarer till de olika delarna i försäkringen :) Nä nu sover de andra två så det är dags att lägga sig. Försökt plugga lite nu på kvällskvisten men jag är ganska trött. Får ta igen den tiden i morgon.


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 10 mars 2009 22:49

Jo just ja, jag har blivit utmanad av en kompis. Jag ska skriva sju meningar om mig själv.....


Jag äääälskar min dotter....och min sambo fast ibland får jag spunk på honom:)

Jag har ett samvete för hundra.....

Jag är ambitiös, tyvärr kan det ibland bli till min nackdel

Jag är envis, i min värld har jag ofta rätt....

Jag är pedant, vill ha rent och snyggt hemma. Min sambo skulle nog kalla mig städgalen. Jag har fått detta av min kära mor :)

Jag är världens bästa bilförare

Jag ställer upp för mina vänner (vilket jag hoppas de vet)


Skickar utmaningen vidare till min mamma, Rebecca och Therese


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 10 mars 2009 22:36

Hallo hallo!


Vilken underbar krabat jag har! Jag bara ääääälskar henne hur mycket som helst. Visst kan hon tära på tålamodet ibland men jag och min sambo är ju ändå hennes trygghet. Hon blir lätt ledsen när hon kommer till en annan famn än min och min sambos....hoppas det går över snart.


Idag har vi provat att äta palsternacka....tyckte hon om det....njjjjaaa, om hulkning menar det. Hon tycker inte om min mat som jag ordnat.....vilken kock är man egentligen, ja ja det blir väl bättre. Har provat burkmat och det gillar hon bättre :( fy katten också. Gröten däremot går bättre och bättre, skönt! Har idag inhandlat fler skedar, nu har vi även plast skedar.


Vi har varit på öppna förskolan idag och träffat massor av trevliga människor - trevligt värre! Gumman har faktiskt sovit kanske två, tre timmar idag (i omgångar) och det hör inte riktigt till vanligheten. Sover bra nattetid, vaknar ofta bara en gång men dagtid då vill man vara vaken - man kan ju missa något. Det är så roligt och se vad som händer dag för dag. Har börjat bli väldigt nyfiken. Ofta när hon äter och hon hör TV ljudet eller se så släpper hon direkt och ska titta efter vad det är som låter, haha.


Nä nu är klockan mycket.


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 9 mars 2009 22:04

Hallo hallo!


Gud va tiden går fort, en hel helg har runnit iväg. I fredags åt vi middag hos några kompisar, det gick himla bra. Gumman somnade vid halv nio, vi hade tagit med pyamas så det skulle bli lättare när vi kom hem - inte behöva ta på den när lilltjejen somnat. Hon var så go och snäll så. Sov dock lite sämre under natten, vaknade flera gånger. Det gick ju så bra, sov hela natten två dagar i rad! Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, vi har funderat om det kan vara en tillväxt period, hon vaknar och äter sent på kvällen (ibland) och sedan en gång på natten och oftast tidigt på morgonen, puh. Det är ganska skönt för nu somnar hon ofta vid åtta på kvällen! ....men vaknar då ofta vid halv sju sju på morgonen, då är mamma ganska trött. Men gumman är ju som en prinsessa på morgonen. Vi myser i sängen och tar det lugnt.


Det går bättre med smakportionerna nu men det är lång väg kvar, hihi. Då hon börjat vakna mer på kvällen/natten så har vi även börjat så smått och ge gröt på kvällskvisten....det går bättre än potatis och moroten. Hon är så söt när hon gapar så stort för att i nästa sekund spotta ut gröten lika fort - har lite svårt att få till att svälja den på en gång och sedan innan vi är färdig är det gröt i hela ansiktet, på haklappen samt kläderna. Det blir ofta ett extra klädbyte på dagen efter smakportionen hihi.


Igår så bestämde vi lite snabbt att vi skulle hälsa på Wilmas farmor med flera. Vi var hela dagen i Ström, väldigt trevligt. Vi tog med vagnen så hon fick sova ute på eftermiddagen, skönt för henne. Somnade sedan i bilen när vi skulle hem. Vaknade till när vi kom hem men efter lite mjölk från sin mamma så somnade hon om och sov så gott några timmar innnan man blev hungrig igen.


Idag har vi varit på stan och fikat på em med en kompis. Det var strålande sol när vi gick, tyvärr så hade det drivit igen efter sjövägen så det var lite tungt att styra en bit. När vi skulle hem tog vi bussen, fullsmockad med folk! När vi väl skulle av hade bussen stannat långt från hållplatsen så det var lite svårt att ta sig av, svor för mig själv.......Man blir ju så arg.....I kväll var gumman väldigt grinig medans jag var och tränade, har blivit ganska mammig....och pappig men ibland är det bara mamma och maten som gäller, somnade till slut och nu sover hon så sött. Skulle ha pluggat i kväll men den tiden försvann då gumman inte var så nöjd. Skulle behöva mer än 24 timmar per dygn. På onsdag ska jag åter ha träningspass på jobbet, det finns inte så mycket tid till  att träna in passet.....men man får ta den lilla tid som finns. Idag hade jag publik när jag tränade hemma, gumman satt och log när jag hoppar runt och har mig:) Gumman är ju prio ett så resten får komma i andra hand, så är det ju bara.....Nä nu ska jag snart gå och lägga mig. Lägger in en liten bild, tror gumman var ca två tre månader. Glad som alltid!


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 4 mars 2009 22:01

Hallo hallo!


Jo tänkte bara tala om att gumman vaknade vid tre i natt, inte så farligt men man hade ju vant sig med att hon vaknade kl sex :). Var tvungen att gå upp och byta på henne då jag hörde att det fräste till....hm. Stackarn hann inte riktigt vakna, grät så där lite grann på skötbordet men stora tårar rann ner för kinden, oj vad det högg i hjärtat...till slut vaknade hon till och drog iväg världens leende, vilken tjej! Sedan la vi oss igen, gumman somnade nästan på en gång, vred sig några gånger bara. Trodde förståss att hon skulle sova länge i morse då hon vaknade så tidigt men kl halv sju hade hon sovit klart och ville inte somna om, urk. Som tur är så är hon så go på morgonen så hon låg brevid mig i sängen och jollrade lite medans jag halvsov ett tag till. 


....det blir aldrig som man tänkt sig med sömnen. Säger det åter igen, ska sluta tro att vi har fått en rutin när det gått bra någon dag, det ändras alltid :) Idag har vi varit på stan och fikat samt inhandlat en mössa och sockor och innan vi gick hem var vi en sväng på jobbet. Nä nu ska jag gå och sussa.


Ha de gött!

Presentation


Wilma min ögonsten

Omröstning

Gillar du höstmörkret?
 Ja absolut, hösten är den bästa årstiden
 Ja, älskar när man får tända ljus
 Nja, svårt att bestämma mig
 Nej, längtar till vintern
 Nej absolut, så mörkt och kallt!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards