Wilma - min ögonsten!

Alla inlägg under mars 2009

Av Jessica Sjödin - 23 mars 2009 22:15

Hallo hallo!


Trodde att vi klarat av den här pärsen nu men men..... Lgh var nästan färdigstädad och gumman och jag skulle ta ett kvällsbad då vi missade babysim idag för att bli riktigt rena. Vad händer? Jo när vi nästan är färdig så kommer världens kräk, hur mycket som helst. Jag förstår inte vad det är för fel. Stackars liten såg helt förstörd ut. Sen kom det fyra mindre till och sen var det tomt i magen. Jag blev ganska orolig för hon blev alldeles blek i ansiktet, tänkte att nu får det hända något så jag ringde SVR, igen - hm. Men dagens svar var samma som tidigare så det är bara att fortsätta hålla koll på om hon kissar och att hon äter och får behålla det. Hon var rätt så orolig under kvällen och har nästan precis somnat efter att ha fått lite käk. Håller tummarna att hon får behålla det!!!! I morgon är våran BVC ssk åter på jobbet så jag ska höra om vi inte får komma och väga bla. Nä ska väl passa på att gå och lägga mig också, får väl se om man kan sova - kan ju behövas:)


Håll tummarna och ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 23 mars 2009 13:42

Hallo hallo!


Ja det verkar vara en låååååångdragen magsjuka det här. Jag fattar inte vart gumman får krafterna ifrån, inte vart jag får mina ifrån heller :) Börjar snart klättra på väggarna här. Det är ungefär det enda vi sett de senaste fem dagarna, kan varenda millimeter i våran enormt stora lgh (67,5 kvadratmeter). Har nog städat varenda millimeter tusen gånger också. Igår var vi faktiskt ut med bilen en sväng, behövde få se något annat. Vi for runt och tittade lite i stan, gumman hon somnade och sov sedan vidare ute i vagnen, sov nog en tre timmar på em igår! Det hör inte till vanligheten men så har det varit nu medan hon varit sjuk. Det enda jag har i huvudet nu för tiden är gummans in- och utgifter, utseende på bajs osv ha ha tror jag blir ett psykfall snart. Man blir även dagvill, vet knappt vad det är för dag längre, igår ringde jag min kära mor för dagens uppdatering gällande mormors hjärtegull och sedan fick vi tvärt sluta för gumman började gnälla och ha sig, senare fick jag ett sms av min mamma där hon undrade om jag visste vad det var för dag...........Å HERRE GUD!!!!!!!!! FATTA JAG GLÖMDE GRATTA MIN KÄRA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN, gud va dåligt samvete jag fick. I vanliga fall skulle jag nog troligtvis inte glömt en så viktig sak men vem har tid att tänka på födelsedagar när man har skit i huvudet :)


Gumman somnade i vanlig tid igår, ca åtta. Ätit och myst med mamma och pappa hela dagen. Var fortfarande lite ur kängorna men ändå en riktig goskit! Vi somnade i soffan under Beck, hi hi och när jag skulle lägga mig vid halv tolv vaknade gumman. Gav mat och mös lite för att sedan tro att vi skulle sova men så blev det inte. Hon kunde inte komma till ro, tror att hon hade magknip, stackars stackars vän. Hörde hur hon låg och tog i men ingenting hände, till slut efter ca två och en halv timma somnade vi. Trodde då att hon skulle sova lite längre i morse men vid halv sju sju vaknade lillpiga, då var man själv inte världens piggaste...........sömn vad är det!


Om det inte var nog med denna eviga magsjuka så har gumman även börjat bli förkyld, va - är det inte nog med en sak? Jag bara undrar....


Nä nu sover hon ute i vagnen (frisk luft måste ju vara bra i alla tillstånd) så jag ska passa på att städa ur denna förb-nnade magsjuka, en gång för alla!


Ha de gött och kram alla som bryr sig om oss!!!!! Tack för alla snälla inlägg!

Av Jessica Sjödin - 21 mars 2009 15:49

Hallo hallo!


Trodde att vinden vänt, gumman åt x flera igår och somnade vid nio. Vaknade dock ett antal gånger i natt men fick mat och somnade om. När klockan var halv fyra tog jag henne till mig och gav henne mat, bytte blöja och sedan somnade hon om. Vaknade som en pigg lärka halv sju! Det var inte mamma och pappa, jag var däckad av en förskylning och min sambo trött och tagen, hm (det visade sig senare idag att även han fått magsjuka :(). När vi sedan gick upp och skulle fixa till oss hade gumman bajsat i blöjan men det var allt. Jag tog mig i kragen och for på apoteket och inhandlade lite nödvändigheter medan gumman sov i vagnen. Sedan så vaknade hon nästan direkt när jag kom hem, stackarn var ju pigg men ingen som hade direkt kraft att leka, fy tusan! Vi skulle egentligen åka till min mamma och pappa i helgen men planera omkullkastades, dels för att vi var sjuk och dels för att min ena bror fått bältros! Jag förstår inte vad det är för fel på världen. Wilmas alla kusiner i ström har haft vattkoppor i omgångar och nu får morbror Johannes bältros! Krya på dig vännen.


Ja eftermiddagen flöt på och allt var frid och fröjd tills blöjan på gumman skulle bytas, då hände det saker! När hon ligger där och vädrar så råkar det komma lite bakvägen, fixar till det och ska tvätta lite när hon drar iväg nästa omgång, vilket drag - bajsade på skötbordet, tvättmaskinen samt badrumsmattan! Herre gud vilket tryck......Trodde att det var på bättringsvägen men men. Nu är vätske ersättningen laddad i kylskåpet och här ska ammas ofta och lite, igen. Håll tummarna!


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 20 mars 2009 15:20

Hallo hallo!


Nu var det ett tag sedan men vi har haft fullt upp. Mamma och pappa skulle ju komma för att passa lillgumman så vi fick göra något på tu man hand, det blev inte riktigt som det var tänkt...... Det hela började i onsdags kväll, gumman sov när jag kom tillbaka från mitt pass men vaknade efter ca en timma. Var ganska gnällig och ville inte somna om så jag och Wilma gick och la oss båda, la ner henne i sin säng för natten efter ett tag. Hör efter ca en kvart ett hulkande och världens kräk kom ut, snacka om att mamma vaknade till. Vi gick och duschade och bytte kläder, gumman fick äta innan det var dags för sängen igen. Min sambo kom och la sig och vi släckte lampan, hann bara lägga ner huvudet på kudden kom samma ljud igen, värsta kaskaden - stackars gumman. Åter igen in i duschen och nya kläder, nu fick hon ligga brevid oss ett tag. Det högg i hjärtat när jag såg hur olustigt hon tyckte det vara att kräkas, brås redan på sin mamma. Sen resten av natten var det bara små kräkningar som kom då hon inte hade så mycket kvar att få upp, men vi vaknade ungefär varje timma - fy va jobbigt det var, framför allt att se henne så liten. På morgontimman när vi vaknade till liv tittade vi på lillfjärten där hon låg ganska blek, när hon tittade upp fyrade hon ändå av sitt vackraste leende - vilken tjej! Sen har våran tid gått till att räkna in- och utgifter samt konsultation med BVC samt sjukvårdsrådgivn.


Tur att min mamma och pappa kom så vi kunnat slå våra kloka huvuden ihop (min hjärna har haft svårt att tänka klart....) Fram till igår kväll hade hon bara kräkts, men då kom världens lass - första på nio dagar! Trots att hon varit trött så har hon varit så go och glad, våran lillpiga! Hon somnade igår kväll vid nio och när vi gick och la oss vid elva så fick hon lite mat. Som världens mest oroliga mamma så ställde jag klockan på fem för att då kunna ge henne lite mat för vätskebalansens skull, hmm. Hon sov så gott men jag tog upp henne ändå och hon fick lite käk sedan fick jag för mig att hon nog ligger ganska back då hon inte kissat på hela natten så jag försökte stoppa i henne lite vätskeersättning också (fått tips av SVR). Tror inte att det smakar så gott och på gummans min så tyckte hon nog inte det för efter ca fem minuter kom en del av maten upp och när det var fixat så sprakade det till i rumpan. Skyndade mig till toan och det hade hunnit komma mest över hela ryggen. Väckte min stackars mamma kl halv sex för lite assistans. Tror inte gumman badat så tidigt på morgonen tidigare :)........sedan har det varit lugnt, peppar peppar. Hon har sovit myket dessa dagar, som mest tre timmar under dagtid. Nu hoppas vi att det är på väg åt rätt håll för det tar på krafterna och se sin underbara lilla krabat må dåligt!!!! Vi var på öppna förskolan i tisdags och det är fler därifrån som blivit sjuk, det är ju lätt hänt när det är så mycket folk i rörelse på samma plats. Nä nu ska vi mysa jag och gumman, mormor och morfar åkte hem för ett tag sedan. Det är ju så jobbigt att vara så maktlös!!!!!


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 18 mars 2009 16:29

Hallo hallo!


Gummans fötter ser så bra ut, puh nu kan man andas ut...Igår fick vi besök av min sambos ena bror, Wilmas fadder. Vi åt middag och surrade, gumman hon ville inte gå och lägga sig när vi hade besök, blev trött som bara den och grät mer och mer varje gång vi la ner henne i sängen. Till slut gav jag henne mat för närhetens skull och hon somnade vid bröstet.....direkt, lilla vännen. Trodde att hon skulle sova bra i natt i och med att hon somnade lite sent, typ halv nio men ack vad jag hade fel.....vaknade två gånger för att sedan vakna kl sex och inte vilja somna om. Vad har hänt! Jag är inte så morgon pigg så det var ganska jobbigt :) Men det är väl nu allt börjar, det är bara att vänja sig! Men vid kvart över sju halv åtta somnade hon om vilket jag nyttjade till max, halv sov ett tag för att sedan fixa mig innan hon vaknade. Hann duscha och sedan var det en liten fjärt som låg i den stoooora sängen och tittade storögd omkring sig, så söööt! Efter att vi gjort oss i ordning och gummna ätit lite gröt och katrinplommon pure (inget har hänt ännu) så for vi iväg och hälsade på en kompis och hennes två prinsar, skönt att komma iväg. Tog bilen då det är ganska sörjigt ute. Vi var där hela eftermiddagen och gumman sov ingenting! Var vaken från i morse till tre förutom en powernap i bilen vid halv tolv....fattar inte att hon orkar! Men somnade i bilbarnstolen innan vi ens hann ut till bilen och sov när jag bytte till vagnen hemma. Ligger fortfarande och sover ute, skönt för henne. Nä nu ska jag plugga lite innan gumman vaknar och det är dags för käk. I kväll ska jag iväg och ha pass.....håll tummarna.


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 17 mars 2009 17:27

Hallo hallo!


Idag vaknade vi kl sju, gumman har blivit en morgonpigg liten tös.....men så lättsam så det gör inget, ännu. Idag var det öppna förskolan som gällde, vi gick dit redan kl tolv då det skulle vara en dietist där och man kunde köpa lunch och man kunde prova smakportioner, intressant. Gumman sov ute i vagnen innan vi gick dit och vaknade efter ett tag, pigg och glad. Vi satt och surrade lite med kompisar ur föräldragruppen sedan pratade dietisten en stund och efter det var det dags för lunch, mums. Det var soppa dagen till ära, fisksoppa och färskt nybakt bröd till. Gumman fick provsitta en barn matstol ett tag men de ska ju inte sitta så länge från början så det blev väl ca fem minuter. Då det var ont om plats och babysittrarna verkade upptagen så tog jag henne i knät under måltiden.......och det var sista gången. Hemma gör vi inte så men men nu gjorde jag det. Efter ett litet tag visade lillfjärten vilka långa armar hon fått och sopptallriken åkte i golvet.....men det mesta kom först på mamma och lite på gumman. Det tog ett litet tag innan jag förstod det och då rök byxorna samt sockorna av, hon blev inte ledsen utan gnydde till lite bara. Men med pulsen på över två hundra (kändes det som iaf) skyndade vi och spolade kall vatten på fötterna då jag var rädd att hon brände sig. Som tur är är BVC i anslutning till ö f så vi gick dit och träffade våran BVC ssk, vi satt i kall bad med fötterna ett tag och sedan såg det rätt så bra ut, bara lite rött. Snacka om att man kände sig som världens sämsta mor!!!!!Men gumman hon grät ingenting, bara när det blev kallt om fötterna och hungern sedan satte in. Puh för att det troligen gick bra, fötterna är inte ett dugg röda än så länge...peppar peppar. Vi provade smakportionerna som det bjöds på, kyckling potatis samt morot och hon tyckte det var si så där gott :) Sedan var det en liten sångstund, så mysigt! Gumman älskar sång. Synd bara att mamma inte är någon sångfågel direkt :) Efter öppna förskolan gick vi till affären och inhandlade lite smågrejor och gumman sov över en timma i vagnen, så ska det vara.


Nu är vi hemma och hon ligger och leker i gymmet, gullungen min. Aldrig ska här ätas samtidigt som gumman sitter hos mig!!!!!!ALDRIG. Ja som sagt vilken soppa.......den var riktigt god, det lilla jag hann få i mig :) Nä nu är hon inte riktigt nöjd så vi ska leka lite.


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 16 mars 2009 21:14

Hallo hallo!


I natt har gumman sovit som en stock! Vaknade inte förrän sju halv åtta. Vi mös på som vanligt och när det var dags för förmiddagsluren så fick hon sova ute i vagnen, helt underbart väder och varmt! Min sambo kom hem och åt lunch så vi fick sällskap. Gumman fick potatis och maj idag...ni skulle ha sett hennes min, grimaserade som bara den men efter någon sked bestämde hon sig för att gilla maten. Åt som bara den, duktig tjej!


Under eftermiddagen var det dags för baby sim, första gången. Tur är att jag vet att hon älskar att bada och duscha så så nervös var jag inte, mest för hur jag skulle få ihop allt själv. Vilken chock jag fick när jag entrade omklädningsrummet, bebisar överallt! Fanns nästan ingen fläck på golvet där det inte låg någon.....fick ta några djupa andetag och hitta någonstans att byta om på....och vilken värme, som en bastu. Men stämningen var på topp så allt gick som smöre. Gumman var så snäll så det gjorde sitt också. Väl ute i poolen mös vi på som bara den, hon bara älskaaaaade att bada. Vi fick lära oss hur vi skulle hålla bebisen när den låg på mage och rygg samt hälla lite vatten över huvudet, lillfjärten tog det hela med ro - tyckte det va roligt. Vi sjöng och hade det trevligt i en halv timma sen var det slut. Oj oj tänkte jag, nu ska vi åter in i kaoset. Men det gick bra, vi duschade och fixade, hittade en grej gumman kunde ligga på inne i duschen. Hon log stort där på golvet medan jag duschade. Sen var det påklädning osv.....då började det - varmt som bara den! Kändes inte som man duschat just innan. Till och med gumman såg ut att svettas, tog därav en liten paus och ammade lite för att hon skulle få i sig lite vätska. Allt var rätt roligt för när jag satt där och ammade var det först en liten prins som skrek och tyckte inte att något var roligt...för tillfället.....detta missnöjde spred sig till en annan liten prins som också började gråta. Där låg de två små liven nästan brevid varandra och grät som bara den och gumman hon åt och verkade inte bry sig. När de två blivit tyst började en tredje och visa sitt missnöje...vilken cirkus men de är ju för söta iaf. Nästan mer svettig än vid ett träningspass var vi till slut färdiga för att åka därifrån, gumman såg helt färdig ut och somnade i bilen. Vi for och hälsade på pappa på jobbet och då vaknade förståss gumman, kände väl på sig att pappa var i närheten :) Sen har kvällen flytit på, gröten åkt in i ett nafs och nu sussar hon så gött (dock varit lite grinig i samband med läggning, troligen övertrött eller magknip....). I morgon är det öppna förskolan som gäller, kul.


Här syns vilken som bestämmer i våran familj......texten på tröjan: de e je som bestäm! Fått av farfar och hans sambo:)


Ha de gött! 

Av Jessica Sjödin - 15 mars 2009 20:36

Hallo hallo!


Fatta, gummna somnade igår vid halv åtta så jag gjorde som jag tänkte, jag åkte till en kompis och såg melodifestivalen och surrade - så roligt! Men vad hände under melodifestivalen då! Vilken omkullkastning det blev i resultatlistan efter tittarnas röster! Själv höll jag nog på "Stay the night" och jag blev rätt förvånad när opera låten vann, tänkte först men va f-n! Men idag känns det faktist roligt, ska bli skoj och se hur den står sig i Moskva. Känns som den kan bli helt rätt "over there".


Fick sova bra i natt, gummna åt vid halv elva igår och sov till i morse - skönt. Vi låg och sov rätt så länge och drog oss kvar i sängen ett tag :) Det är ju ändå söndag idag. Efter tolv tiden så gick vi ut för att gå en sväng, vilket väder! Strålande sol men ändå lite kyligt, så där så att kinderna blir röda och näsan lite kall - gött. Vi var ute och gick på storsjön, vinter tid ordnas isvägar att gå på - medvinden kallas det. Helt underbart bra, om man vill kan man åka skridskor eller skidor eller bara gå......Många åkte skridskor med vagnen så det är något jag ska prova på, skridskor kan hyras nere i badhusparken.


Efter den enormt sköna promenaden så åt vi lunch och mös hemma för att sedan efter halv fyra åka til barnens hus för att köpa en fäll och gå stol till gumman. När vi kom dit var det stängt, de stänger kl tre på söndagar - typiskt!!! Så vi åkte hem igen....och jag for och träna.


Nu tittar vi på Tv och tar det lugnt, gumman somnade vid halv åtta i kväll också....hoppas inte hon vaknar vid tio tiden som igår utan sover vidare. Hon är så himla go nu för tiden (fast det har hon ju alltid varit :)) följer en med blicken om hon ligger i gymmet och skrattar och drar iväg världens leende när man kliver innanför dörren efter en sväng ute...världens sötaste. Titt va söt hon va idag i vagnen, mössan nere på näsan


Ha de gött!

Presentation


Wilma min ögonsten

Omröstning

Gillar du höstmörkret?
 Ja absolut, hösten är den bästa årstiden
 Ja, älskar när man får tända ljus
 Nja, svårt att bestämma mig
 Nej, längtar till vintern
 Nej absolut, så mörkt och kallt!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards