Wilma - min ögonsten!

Alla inlägg under april 2009

Av Jessica Sjödin - 19 april 2009 21:39

Hallo hallo!


Hittade den här fina bilden på gumman som togs samma helg som vi hade dopet. Blommorna fixade grannen som jag känt lääääänge, visst va de hur söta som helst!!!! De var väldigt fina där de stod utspridda på borden i församlingshemmet i jättefina vaser och söta band runt!


Idag har vi softat hemma. Tror att natten gick bra, kommer faktiskt inte ihåg hur många gånger hon vaknade i natt, börjar nog bli lite senil! Hon vaknade en eller två gånger. Var dock pigg som en lärka kl halv sju! Det var inte vi. Vi låg dock och gosade ett tag innan Wilma och hennes far gick upp och fixade till strassen och maten, själv fick man dra sig en timma drygt - sköööönt!


Efter magsjukan har ju gumman varit lite gnällig och haft svårt att sova långa stunder nattetid, känns som det börjar ändras nu (peppar peppar). Go och gla hela dagarna och vaknar som sagt mer sällan nattetid. Idag fick vi besök av kusinerna Matilda, Moa och Mattias med föräldrar. De hade varit inne och badat. Wilma tyckte det var underbart med besök! Åt upp hela gröten plus lite efterrätt! Tyvärr så går det inte lika bra med smakpureerna, förstår inte varför. Innan magsjukan gick det som smort sedan vände det...urk.


Nattningen gick som en dans, somnade nästan direkt! Tycker det är grett att ligga på sidan och snutta på snuttefilten, är hur söööt som helst!


Nä nu ska här softas.


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 18 april 2009 21:14

Hallo hallo!


Idag har vi varit hos några kompisar och ätit middag, gött som bara den! Gumman fick träffa två av sina kompisar, såg ut som hon trivdes som handen i handsken :) Vi blev bjudna på god pasta med en egengjord pastasås med räkor - mums. Gumman hon knaprade på ett smörgåsrån för första gången, hade svårt att släppa henne med blicken då jag var rädd att hon skulle svälja någon stor bit men det gick så bra så! Innan vi åt fick gumman sin obligatoriska kvällsgröt, gick si så där - mycket att titta på! Innan vi var färdiga så hade hon gröt ungefär överallt!!! Hur söt som helst. Så här kan man se ut under en underbar gröt måltid  

 ....och det här är lindrigt, hi hi.


När vi åkte hem så somnade lilltrollet i bilen och fortsatte att sova efter att pappsen burit henne till sin säng. Tänkte att det gick ju smidigt...... not! Vaknade efter ett tag och fick då mat, la ner henne igen och efter ett tag visade hon sitt missnöje. Vet inte hur många gånger jag vaggat och pussat på henne för att återigen lägga ner gumman i sängen och trott att hon ska somna.......men nu äntligen sover hon. Måste fundera ut någon bättre sovrutin än den vi har nu då det inte verkar fungera så bra för hjärtat. Hoppas på att hon sover läääänge nu innan hon vaknar.


Nä nu ska man se vem som åker ur Robinson!


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 18 april 2009 20:56

Hallo hallo!


Igår hade vi en riktigt trevlig dag. Träffade en kompis på dagen som bjöd på lunch, stort tack för det! Vi inhandlade även en riktigt fin present till en av Wilmas kompisar som fyllde igår, grattis grattis! Hon hade kalas men vi ska uppvakta henne till veckan istället då vi var bjudna på middag hos Wilmas ena faster vars sambo också fyllde år. Efter att min sambo slutat jobbet så tog vi skötväskan (det är den enda väska vi behöver nu för tiden :)) och for till Ström. Vi åkte inte hem förrän klockan var närmare tio på kvällen, gumman var vaken hela tiden men väldigt mammig. Hon har varit så här ett tag nu, så fort någon annan håller i henne så letar hon desperat med blicken efter antingen mig eller sin pappa. Blir dock inte riktigt lugn förrän hon får komma tillbaka till mig. Det är en väldigt stark känsla att vara behövd och älskad av någon så mycket samtidigt som det kan bli lite mycket ibland då man skulle vilja ha båda händerna fria någon gång.....


Ett stort grattis även till min lillebror och Wilmas morbror som fyllde arton år igår!!! En stor dag! Förhoppningsvis får vi träffa honom nästa helg.


Ha de gött!



Av Jessica Sjödin - 16 april 2009 18:03

Hallo hallo!


Vi har införskaffat en sak som gumman bara älskar, försöker dock inte ha henne i denna roliga sak för mycket varje dag!


En annan sak hon älskar är boken hon har i handen - Go natt min skatt!


Wilma har redan börjat umgås med killar, ...hm det ska börjas i tid. Hittade en rolig bild med Wilma och en av killarna hon brukar leka med. Den ena har lagt in en högre växel medan den andra verkar vilja vila ett tag :) eller bråkar de om stolen? Söta är de iaf!!!


Gullungar :)


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 16 april 2009 17:55

Hallo hallo!


Idag vaknade vi vid sju halv åtta och gumman hade gjort "number two" i blöjan så vi hoppade över myset i sängen :) Under förmiddagen var vi åter på öppna förskolan och träffade lite kompisar ur bland annat föräldragruppen, trevligt! Som igår så blir det vajsing med gummnans förmiddags lur när vi är iväg så här. Somnade inte förrän tolv. Vi gick in till stan och handlade lite och när vi kom hem så vaknade lilltrollet i vagnen, sov mindre än två timmar. Sedan var hon vaken ända till halv sex men då var det någon som var grinig och trött! Hon behöver sova för- och eftermiddag så det misstaget gör vi inte om...... Får se hur länge hon sover nu och hur kvällen blir......


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 15 april 2009 20:50

Hallo hallo!


I morse tog gumman lite sovmorgon. Vaknade vid sjutiden, skönt! Var nog för att det blev en sen kväll igår, typ kvart över nio! Har i natt vaknat runt två gånger så det känns som det kanske är på väg att vända, peppar peppar.


I fm så for vi på öppna förskolan med en kompis och hennes prinsar, kom lagomt till sångstunden. Gumman var så trött innan, det var sovdags men hon höll sig vaken. Det är så mysigt med sångstunden, gumman diggar det massor. Efter det så gick vi hem för vi skulle bjuda två kompisar på lunch, gumman hon somnade på vägen hem. Vi hann äta, dricka kaffe, surra, ringa försäkringskassan, packa väskan inför passet i kväll, ta fram smakportionen som skulle intas på em samt städa lite snabbt innan hon vakna. Hon sov i fyra timmar!!!!! Helt otroligt.


Jag säger då bara det, sångstund har guld i mun!


Ha de gött!

Av Jessica Sjödin - 15 april 2009 20:36

Hallo hallo!


Tänkte lägga ut lite bilder på påsken. Vi införskaffade solglasögon till gumman innan det bar iväg, vem vet kanske skulle solen titta fram!

Sen ville man ju vara lik pappa :)


För att komma till stugan åt min mamma och pappa så var man tvungen att åka skoter, då det varit rätt varmt och påsken var sent i år så ville inte jag och gumman åka skoter hela vägen utan fick hämtas från vägen. Vi hade lite tråkigt där bak så vi smilade upp oss och tog ett kort (eller jag gjorde det....). Wilma tyckte nog att jag var lite konstig.


Nedanför stugan finns en eldstad där man kan sitta och grilla och mysa. Gumman fick sitta där en liten stund och mysa med sin pappa och morfar, mamma var rädd att det skulle ryka för mycket.

 Titta vilket väder vi hade, gött!


Wilma fick mysa med allt och alla, vi saknade dock farmor, farfar, faster Kristin med familj och farbror Magnus med familj då vi brukar fira påsk med dem uppe i blåsjön. Det får väl bli nästa år! Hoppas då att farbror Henke med tjej och hund samt faster Karin med familj kanske är där också....... Här är Wilma med sin morbror Jocke


Fick även till en bild med Wilma med momma och moffa. Titta på moffas bränna. Hade varit på fisketävling dagen innan :)


Vi hade det med andra ord helt fantastiskt i påsk förutom lite griniga kvällar och vakna nätter men det fina vädret och sällskapet tog bort det tråkiga....


Tack för allt!



Av Jessica Sjödin - 14 april 2009 22:16

Hallo hallo!


Idag har det inte funnits så mycket tid över för att blogga, därav kommer påskbilder och lite info om vad som hänt oss i påsk. Börjar tröttna på det här att plugga, var ska man få tiden ifrån!!! Tur att det inte är länge kvar nu....om man inte får komplettera förståss!


Idag har vi varit på biblioteket och fikat med en kompis och hennes två prinsar, mysigt värre. Gumman fick morotspure vilket hon verkade tycka om....undrar om det vänder på det planet nu, hoppas hoppas :) Sovandet på dagen fungerar bra, sov sent på fm idag och sedan när vi gick hem från stan. Nattetid dock hoppas vi på en förbättring, vaknar ofta och gråter. Får äta lite och sedan är det bra. Tutten har faktist ibland blivit lite av en kompis. Igår på em när vi var i stugan åt momma och moffa så somnade hon ute på altanen med tutten i mun, snuttade som bara den (brukar ju rata den så vad har hänt?)


Vi har ju provat ge ersättning då hon inte gått upp i vikt som hon ska och sover dåligt på nätterna (tips från BVC) men det har ju varit tvärnit för det mesta, om vi haft tur har hon druckit ca 20 ml och det är inte mycket att hänga i julgranen. MEN så hände det något i kväll när jag var på affären. Min kära sambo fick gumman att äta ersättning från flaskan!!!! Det sa bara slurp så var det slut. Här har vi en liten tjej som blivit pappas flicka för hos mamma finns ju annan god mat.......


Nä nu måste jag lägga mig, brukar bli tidiga mornar och det är inte så gött när man varit vaken ett antal gånger på natten!


Ha de gött!

Presentation


Wilma min ögonsten

Omröstning

Gillar du höstmörkret?
 Ja absolut, hösten är den bästa årstiden
 Ja, älskar när man får tända ljus
 Nja, svårt att bestämma mig
 Nej, längtar till vintern
 Nej absolut, så mörkt och kallt!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards