Wilma - min ögonsten!

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica Sjödin - 22 oktober 2009 21:33

..det är att få sova en hel natt! Vaknade till vid halv tre då gumman grinade lite...när jag kom dit så var det lugnt. Gick och la mig och hörde lite gnissel men det gick fort över och vips så var det morgon. Vi vaknade kl sju och gud va skönt det är att vara utvilad för det var jag! Idag gick vi till ÖF, var nog där vid halv tio. Gumman fick leka lite med sina kompisar, en del från föräldragruppen var där, grett. Sedan var det sångstund, det är så mysigt. När klockan var tjugo i elva så var det dags för ett års kontroll på BVC. Alla undersökningar var helt ok och hon går upp i vikt som hon ska. Idag vägde hon 8960 gram och var 73,5 cm lång. Vilken tjej! Efter den roliga delen i kontrollen så var det dags för vaccination, fy fasiken! Båda sprutorna samtidigt och vilket gallskrik det blev men efter en halv minut så var tårarna borta. Vilken hårding!!!! Efter kontrollen så var det åter ÖF som gällde. Gumman lekte till kl nästan var ett! Var alltså vaken från sju till ett innan hon somnade. Sov i vagnen i drygt två timmar.


Ikväll har det varit ite svårt med nattningen, tror att hon hade ont från vaccinationssticken. Fick lite alvedon och ytterligare lite välling och vips så somnade hon. Nu håller vi verkligen tummarna för att det blir en bra natt igen!


Nä nu är det lyxfällan som gäller! Go natt!

Av Jessica Sjödin - 21 oktober 2009 20:40

Vi skulle vilja tacka alla som sänt gratulationer och alla som kommit och förgyllt våran tillvaro med paket och glatt humör idag!!! Tusen tack för allt!!!!


    


Wilma med familj är helnöjda med dagen och rörda över alla som gratulerat. Puss och kram på er!!!

Av Jessica Sjödin - 21 oktober 2009 20:24

Hallo hallo!


Ja idag har vi haft första kalaset, Wilmas ett års kalas!!! Vi fick första besöket på fm och sista vid halv sju så nu ligger en liten prinsessa och sover gott i sin säng. Vi får hoppas att hon sover hela natten lååååång....men jag tror inget ännu. De sista tre nätterna har gumman kommit på att hon inte vill sova utan vara vaken cirkus två timmar! Fatta man går ju i sömnen nu för tiden....vet att många har det så här men vi är inte van, jobbigt. Hoppas att det går över snart.


Tänkte visa Wilmas dag med lite bilder. Glömde tyvärr att fråga alla besökare om det var ok att de hamnade på bloggen så det är bara bilder på vårat charmtroll :)

  

Sitta i lära gå vagnen är kul, helst ska man stå och vingla i den också!

  

Paket det är ju hur kul som helst!!!! Roligast är det som sakerna är inslagna i - dvs papper och snören!!!

  

När mormor och morfar kom så tog vi och visade att man kan gå några steg. Tog säkert 4-5 steg alldeles själv. Vilken present vi fick!!!!

    

Äta tårta fick man så klart. Det tyckte Wilma var riktigt gott....men det var mycket roligare att äta den själv, mindre roligt för mamma och pappa som fick städa upp efteråt!

  

...och tänka sig när pappa kom hem från jobbet kom han med en sådan fin present - En bobby car!!!!

Snacka om en lycklig tjej som klev av och på ett antal gånger...när det inte gick hennes väg så blev hon arg *ler* I helgen kommer det fler gäster, jippi!

 

Nä nu måste man ta igen sig. I morgon blir det ett års kontroll på BVC...med sprutor, fy fasiken!

 

Sov gott!

 

 

Av Jessica Sjödin - 20 oktober 2009 22:16

Ja våra bra nätter verkar vara förbi....gumman vaknar som tidigare mellan tolv och två (ibland sover hon faktiskt hela natten) och får då välling. Efter vällingen har jag tidigare bara lagt henne och hon har somnat om men nu vaknar hon efter en kvart och gråter lite, jag går in och ger henne snutten och lägger ner henne om hon satt sig upp och efter en kvart är det samma visa igen. Så håller vi på i si så där två timmar....gäsp! Två nätter i rad nu och i natt så skrek hon oavbrutet i en kvart innan hon blev tyst, verkar inte vara vaken heller. Man känner sig ganska maktlös.....Är det någon som har några tips?



Av Jessica Sjödin - 20 oktober 2009 22:05

Ja tiden går fort! I morgon fyller gumman ett år! Fatta ett år! Idag har jag tänkt tillbaka ett år x flera. Vid den här tiden hade jag maaaaaaaaasor av värkar, gud va ont det va men man hade hållt på ett tag också. Den som vill kan läsa min förlossningsberättelse. Den är inte så lång men det är roligt att läsa hur dagen var! När det var en månad kvar så ......  


Vilken känsla man fick när knytet hamnade på bröstet, eller i mitt fall på magen då navelsträngen inte var så lång. Gumman hon var en pigg tjej redan då hon kom ut

  

Titt vilken sötnos! Endast någon minut gammal. Klockan 02.11 i natt är det exakt ett år sedan!

  

Något tröttare, hunnit bli en halv dag gammal :)


Man blir alldeles varm i kroppen när man tänker tilbaka......Snart sitter man väl här dagen före hon fyller arton, fniss. Idag har vi haft en hektisk dag med massor av göra men nu slappar jag efter att ha bytt gardiner i sovrumemt och höjt mysfaktorn där lite :)


Längtar till i morgon!


Kram

Av Jessica Sjödin - 19 oktober 2009 22:38

...det kan man lugnt säga att vi har nu. Dagen med stort D börjar närma sig och det är lite att stöka med inför den dagen :) Idag har jag och Wilma varit ute och börjat kratta, tagit framsidan så det ser hyfsat snyggt ut när det kommer folk på onsdag! Under em for vi och slängde saker i återvinningen samt införskaffade en kavel så bullar kunde bakas. Nu doftar det nybakta kanelbullar i huset och jag slappar lite i sängen med datorn i knät....ganska utslagen. Natten som var så vaknade gumman strax efter tolv, hon började gallskrika, det var som att kniven satt i henne och ingenting hjälpte...ganska tungt när man inget kan göra. Till slut lugnade hon ner sig och fick då en flarra välling.....big misstake!!!!!! En liten donna som inte blev tröttare iaf...tror jag höll på till två någon gång innan hon somnade, gäsp! Jag tror att när hon vaknar så där så drömmer hon säkert någon mardröm....sen är det väl inte så lätt för henne och sova i lugn och ro när det står en fläkt och låter på rummet. Nu lät det som de inte ska borra för värmen förrän om ca tre veckor!!!! Ganska less nu...


I morgon så drar vi en snabbis på stan och köper ett par strumpbyxor till lillan så hon kan ha klänning på sin ettårsdag! Sedan är det bara att fortsätta kratta, puh. Blev lite besviken idag, skulle sätta in en annons i tidningen...och då upptäcker jag att man skulle ha skickat in den två dagar före, före kl 12! och jag satt kl 19 på kvällen....skit också men men annonsen får hamna i tidningen en dag efter!


  

Så här ser gumman ut för jämnan nu för tiden, inte så lutande längre, fniss. Nä nu orkar jag inte någe mer utan det får bli mer i morgon. Har jobbat i helgen därav de uteblivna inläggen.


Tänk att för ett år sedan la jag mig för natten ovetandes att värkarna skulle så smått sätta igång efter tolv snåret...fattar det inte!


Go natt!

Av Jessica Sjödin - 15 oktober 2009 16:58

...ja så ser skruttan ut nu för tiden. Tror att det inte är länge kvar till hon kommer staplandes på golvet! Nu reser hon sig och står utan stöd, vinglandes och lite lutandes för att sedan fega ur och sätta sig ner :) Igår satt jag och sambon mitt emot varandra och då gick hon faktiskt två tre steg under ett försök av ......typ hundra *ler*.

  

Mina ögonstenar!


Humöret visar sig mer och mer nu också. Gör hon något hon inte får och jag säger typ ajaj då vänder hon sig mot mig och drar värsta utlägget - da da da da da da (i arg ton)....hm undrar om hon brås på sin mor.....


......fortsättning följer.

Av Jessica Sjödin - 15 oktober 2009 16:54

Hallo hallo!


Ja det blir glest mellan inläggen nu för tiden samt att jag inte hinner läsa de bloggar jag följer i vanliga fall, ursäkta! Hoppas att det blir bättre snart. Ska göra sista rycket med uppsatsen så hoppas jag att den är gjord för gott snart!!!!


Ha en trevlig kväll!

Presentation


Wilma min ögonsten

Omröstning

Gillar du höstmörkret?
 Ja absolut, hösten är den bästa årstiden
 Ja, älskar när man får tända ljus
 Nja, svårt att bestämma mig
 Nej, längtar till vintern
 Nej absolut, så mörkt och kallt!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards